Jump&turns ja Tanssiakrobatia

 

Jump&turns

Jumps & Turns tunneilla käydään monipuolisesti hyppytekniikkaa sekä pyörimis- ja piruettitekniikkaa. Lisäksi kehitetään esimerkiksi ponnistusvoimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa hyppyjen ja piruettien tueksi. Tekniikoita ammennetaan eri tanssilajeista, kuten esim. baletti, jazz, show. Tunneilla harjoitellaan piruetti- ja hyppytekniikan taitoja sekä keskilattialla että tilan poikki tehtävillä sarjoilla ja harjoitteilla. Tunti sisältää myös tanssillisia elementtejä ja opittuja liikkeitä yhdistellään tanssisarjoissa.

Tunti on suunnattu edistyneemmille oppilaille. Tunneilla ei työstetä esityskoreografiaa.

Varusteet: Joustavat treenivaatteet, päkiäsuojat/sukat/tossut

 

Tanssiakrobatia

Tanssiakrobatiatunnilla harjoitellaan kehonhallintaa, voimaa, liikkuvuutta sekä koordinaatiota ja painonsiirron tunnistamista. Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti akrobatiaa aina nykytanssin lattiatekniikoista showtanssin isoihin nostoihin tanssillisuutta vahvasti painottaen. Harjoittelemme niin yksilö-, pari- kuin ryhmäakrobatiaa, huolehtien kuitenkin että tekniikka on turvalliista. Opittuja liikkeitä ja temppuja yhdistellään myös erilaisiin tanssitekniikkaa sisältäviin sarjoihin ja harjoiteltavista liikkeistä on hyötyä muissakin tanssilajeissa.
 
Perustasolle ei vaadita aiempaa kokemusta. 
Jatkotasolle siirtyessä olisi hyvä hallita seuraavat liikkeet: kuperkeikka etu- ja takaperin, kärrynpyörä molemmin puolin, siltakaato, käsilläseisonta seinää vasten.