Jump&turns, Tanssiakrobatia, Kehonhuolto ja tanssijan fysiikka

 

Jump&turns

Jumps & Turns tunneilla käydään monipuolisesti hyppytekniikkaa sekä pyörimis- ja piruettitekniikkaa. Lisäksi kehitetään esimerkiksi ponnistusvoimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa hyppyjen ja piruettien tueksi. Tekniikoita ammennetaan eri tanssilajeista, kuten esim. baletti, jazz, show. Tunneilla harjoitellaan piruetti- ja hyppytekniikan taitoja sekä keskilattialla että tilan poikki tehtävillä sarjoilla ja harjoitteilla. Tunti sisältää myös tanssillisia elementtejä ja opittuja liikkeitä yhdistellään tanssisarjoissa.

Varusteet: Joustavat treenivaatteet, päkiäsuojat/sukat/tossut

 

Tanssiakrobatia

Tanssiakrobatiatunnilla harjoitellaan kehonhallintaa, voimaa ja koordinaatiota sekä painonsiirron tunnistamista. Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti ja tanssillisesti akrobatiaa aina nykytanssin lattiatekniikoista showtanssin isoihin nostoihin. Tunneilla harjoitellaan niin yksilö-, pari- kuin ryhmäakrobatiaa, jokainen omalla tasollaan. Keskitytään myös liikkeiden oikeaan tekniseen toteuttamiseen turvallisesti. Opittuja liikkeitä ja temppuja yhdistellään myös erilaisiin tanssisarjoihin ja harjoiteltavista liikkeistä on hyötyä muissakin tanssilajeissa.

Varusteet: Vartalomyötäinen ylä- ja alaosa. Paljaat jalat tai pehmeät tossut, halutessasi polvisuojat.

 

Kehonhuolto ja tanssijan fysiikka

Tanssijana liikkeidesi ulottuvuudet ovat sidoksissa siihen, miten hallitset oman kehosi. Kehonhuolto ja tanssijan fysiikka -tunnilla pääset kehittämään tanssijalle ominaista lihasvoimaa, kehonhallintaa ja liikkuvuuttasi. Lajista riippumatta hyödyt tunnista, sillä säännöllinen tanssijalle suunnattu harjoittelu mahdollistaa jokaisen hyppysi ja pyörähdyksesi turvallisen toteutumisen.
Tunnit on suunniteltu ikäkausille soveltuvaan harjoitteluun sopiviksi.

Mukaan tarvitset rennon fiiliksen, hikoiluun soveltuvat treenivaatteet ja vesipullon.