Saima Kokkonen

Turusta kotoisin oleva Saima aloitti tanssiharrastuksensa Tanssituvan iltapäiväkerhossa ja on tanssinut aktiivisesti vuodesta 2005. Vahvaa taustaa Saimalta löytyy myös telinevoimistelusta. Enää tanssi ei ole Saimalle pelkkä harrastus vaan elämäntapa. Hän aloitti kilpailemisen discotanssissa ensimmäisellä luokalla ja kilpailu-uran hän lopetti naisten disco duon Euroopanmestaruuteen syksyllä 2019. Lukuisia SM-mitaleita on kertynyt vuosien aikana ja plakkarissa on monia EM- ja MM-mitaleja. Maailmanmestaruus löytyy sekä duo- että pienryhmäsarjasta. Vaikka disco on aina ollut lähellä Saiman sydäntä, on hän tanssinut monipuolisesti eri tanssilajeja ja kilpaillut useana vuotena myös Performing Artsin SM-kilpailuissa, joista viimeisimpänä saavutuksena on Suomenmestaruus aikuisten muodostelmasarjasta vuonna 2019.  

Jo vuodesta 2014 Saima on tehnyt kisakoreografioita lapsille ja junioreille sekä ohjannut tanssivassa iltapäiväkerhossa. Harraste- ja kilparyhmiä Saima on ohjannut kaiken ikäisille, aina lapsesta aikuisiin asti! Saima aloitti opinnot Fysioterapeutiksi Turun ammattikorkeakoulussa 2018 ja tarkoitus olisi valmistua vuoden 2021 lopulla. Fysioterapeutin koulutus on tuonut tanssinopettamiseen myös uudenlaista näkökulmaa, missä painottuu tanssin lajitaitojen pohjalle tarvittava fysiikka sekä urheiluvammoilta ennaltaehkäisevä ote harjoittelussa. 

Tanssinohjaajana Saima on sopivalla tavalla vaativa, mutta myös kannustava. Parasta on nähdä oppilaiden onnistumisen kokemuksia ja auttaa heitä kehittymään tanssijoina sekä kokemaan tanssin ilon. Tunneilla mennään täysillä, mutta aina ilon pilke silmäkulmassa!